Biografie

Amy Kate (Den Haag, 1985) is een Nederlandse Singer/Songwriter. Zij schrijft Engelstalige songs, geïnspireerd door Marilyn Monroe, Hollywood, San Francisco en Fleetwood Mac. In 2010 voltooide zij de Academie Voor Lichte Muziek.
De opleiding werd afgerond met een theatershow en een cd presentatie. Vanaf 2009 tot heden schrijft zij samen met Simone Ewouds diverse Engelstalige songs, als duo geven zij optredens. Op dit moment werkt zij met verschillende muzikanten samen die in verschillende settings in te huren zijn. Zo is het mogelijk haar als zangduo, duo met gitarist, duo met pianist of als trio met gitarist en pianist in te huren.

Haar grote voorbeeld is Stevie Nicks, de zangeres van Fleetwood Mac. Hier haalt zij inspiratie vandaan, een vleugje hiervan is terug te horen in een aantal van haar songs. Met een Ierse moeder en een tweetalige opvoeding zijn de Keltische klanken hier en daar ook terug te horen. Stevie Nicks, Lana Del Rey, Jon Bon Jovi en Celine Dion zijn artiesten die haar inspireren.

Optredens die zij geeft zijn voornamelijk in akoestische setting, zo heeft zij opgetreden voor klein maar ook groter
publiek tijdens borrels, bruiloften, recepties, in hotels, restaurants, theater, voor regionale televisie en andere speciale gelegenheden. Zij studeert graag nummers op aanvraag voor u in! Het is mogelijk verschillende sets te spelen maar ook een aantal nummers ten gehore te brengen.

Uw avond hosten

Ook kan zij de avond voor u hosten als presentatrice/gastvrouw voor een extra toevoeging van de avond.
Naast haar werkzaamheden als zangeres produceert zij video’s en presenteert zij nieuwsitems en showbizz video-items.
Dit doet zij vanuit haar bedrijf De Film Draait Door www.defilmdraaitdoor.com.
Zo presenteerde zij o.a. voor regionale televisie en interviewde vele minder bekende en bekende mensen, waarvan de hoogtepunten: Goldie Hawn, Juliette Lewis en Carice van Houten.