Diamonds Are A Girl’s Best Friend: 9 X Marilyn Monroe Songs voor je bruiloft, verjaardag of om je geliefde mee te verrassen

Diamonds Are A Girl’s Best Friend: 9 X Marilyn Monroe Songs voor je bruiloft, verjaardag of om je geliefde mee te verrassen

✨Verras jij een geliefde met een song van Marilyn Monroe? Begin jaren vijftig was Marilyn een enorme Hollywood-ster. En nog steeds leeft haar legende voort. Volgende week maandag, 1 juni 2020, is de geboortedag van Marilyn Monroe. Zij zou dan 94 geworden zijn. Laat je inspireren door haar songs.

Marilyn inspireert mij als een rode draad door mijn leven. Door haar woorden, spiritualiteit, gevoeligheid en creativiteit ben ik haar op meerdere momenten tegengekomen. Graag inspireer ik je rondom de 94e verjaardag van Marilyn Monroe met haar dagboekfragmenten, quotes, films en muziek. Wil je hier komende weken van genieten? Join me on Instagram: Instagram Amy Marilyn

1. Verras je geliefde met: ‘Kiss’

✨‘Kiss, kiss me. Say you miss, miss me. Kiss me love, with heavenly affection’.
Prachtige song om je geliefde mee te verassen… ’Kiss me’.✨

✨We kennen voornamelijk haar schoonheid en films. Marilyn Monroe’s beste films hebben allemaal een ding gemeen: ‘muziek’. Ze heeft een aantal indrukwekkende muziekmomenten uit haar carrière die ik graag met je deel! Luister, kijk en geniet van deze songs en laat je inspireren voor je wedding, een verjaardag, jezelf of om iemand mee te verrassen? En… natuurlijk is het ook super leuk om haar films een keer te bekijken.✨

2. Diamonds Are a Girls Best Friend

✨Een klassieker uit de musical ‘Gentlemans Prefer Blondes (1949), in de musical werd het nummer gezongen door Carol Channing. In 1953 werd de musical als film uitgebracht en zong Marilyn Monroe ‘Diamonds Are a Girls Best Friend’, enjoy! ✨

3. Happy Birthday

✨Happy Birthday zong Marilyn voor President John F. Kennedy tijdens een viering voor zijn vijfenveertigste verjaardag, tien dagen voorafgaand aan zijn verjaardag van 29 mei.✨

4. I wanna be loved by you

✨‘I wanna be loved by you, nobody else but you alone’ uit de komische film ‘Some Like It Hot’. Het is ook zeker een aanrader deze film te bekijken als je zin hebt in een ‘feel good’ movie.✨

5. One Silver Dollar

✨De volgende twee songs, ‘One Silver Dollar’ en ‘River Of No Return’ komen uit de Amerikaanse western ‘ River Of No Return’ uit 1954.‘One silver dollar, worn silver dollar. Changing hearts, changing lives. Changing hands’. ✨

6. River Of No Return

7. Down In The Meadow

8. Candle In The Wind

✨’Candle In The Wind’ is niet gezongen door Marilyn Monroe, wel vóór haar door Elton John, daarom vind ik dat hij in dit lijstje niet kan ontbreken. Het lied werd in 1973 uitgebracht en gaat over het leven van Marilyn Monroe. In 1997 werd een aangepaste versie uitgebracht voor de begrafenis van prinses Diana. Hiermee trok hij een overeenkomst tussen het leven van Diana en Marilyn.✨

9. Anyone Can See I Love you

✨’Anyone Can See I Love You’ wordt gezongen in de muziekfilm ‘Ladies Of The Chorus’ uit 1948 waarin Marilyn de rol van Peggy vertolkt, een revuedanseres die verliefd wordt op de rijke Randy, haar moeder Mae keurt dit niet goed.✨

Wil je meer weten over Marilyn Monroe, muziektips voor je event, of een ‘Marilyn playlist’ ontvangen ter inspiratie?
Meld je dan aan via Instagram Amy Marilyn of mijn facebookpagina, (klik rechts onderaan de pagina op de button) of stuur een email naar: info@zangeresboeken.com
Komende week post ik dagboekfragmenten van Marilyn Monroe en muziek ter inspiratie!

Instagram Amy Marilyn

16:33 , 26 mei 2020 Reageren uitgeschakeld